Ontdek onze leefstijltrainingen

Ontdek diepgaande leefstijltrainingen: zet samen met ons stap voor stap in op gezonde ondersteuning

Leefstijl binnen jouw ondersteuning

In een tijd waarin gezondheid cruciaal is, staan begeleiders in de verstandelijk gehandicaptenzorg voor nieuwe uitdagingen. Het is meer dan ooit essentieel om actie te ondernemen en ondersteuning te bieden die verder reikt dan traditionele benaderingen. Een snel veranderende wereld, gecombineerd met een groeiend bewustzijn van de invloed van leefstijl op het welzijn, vraagt om innovatieve oplossingen. 

Huidige ondersteuningsmethoden staan onder druk door uitdagingen zoals tijdsdruk en kennisgebrek bij begeleiders. Inclusief Gezond brengt verandering door nieuwe kennis en praktische vaardigheden te bieden, gericht op het verbeteren van het welzijn van mensen met een verstandelijke beperking. Ontdek hoe onze aanpak een gezonde leefstijl integreert. Tijd voor actie en een gezondere toekomst.

Welke training ga jij volgen?

Begeleid gezond: De basis van leefstijl

Jij wil jouw cliënten zo goed mogelijk begeleiden en zorgen dat ze lekker in hun vel zitten. Het maken van gezondere keuzes is daarin belangrijk maar kan voor de mensen met een verstandelijke beperking lastig zijn. In deze training maak je een start met het stimuleren van meer bewegen en beter eten. Vanuit gedragsverandering en eigen regie ga jij hiermee aan de slag.Begeleid gezond: In beweging

Ontdek de waarde van dagelijkse beweging en stimuleer beweegmomenten op een natuurlijke manier. Leer hoe je beweging integreert in dagelijkse activiteiten en cliënten betrekt bij huishoudelijke taken, waardoor hun participatie wordt vergroot.

Begeleid gezond: Voeding

Duik dieper in de wereld van voeding met onze gespecialiseerde training. Leer over inkoop, bereiding, en het omgaan met wensen van cliënten. Ontwikkel vaardigheden om bewustwording te creëren en de eigen regie van cliënten te vergroten.Begeleid gezond: Uniek maar samen

Creëren samen een eenduidige visie binnen het team over voeding en beweging. Leer hoe je draagvlak creëert en de leefstijl van cliënten positief beïnvloedt. Samen gaan jullie aan de slag met gezonde acties waarbij elke collega zijn of haar eigen rol kiest.

(alleen incompany mogelijk)


Trots op onze opdrachtgevers

De opbouw van onze trainingen

Inclusief Gezond biedt een uniek leeraanbod voor begeleiders in de verstandelijk gehandicaptenzorg, gestructureerd rond drie essentiële pijlers: fysieke bijeenkomsten, een interactieve online leeromgeving en persoonlijke adviesmomenten. Deze drie bouwstenen vormen samen een dynamisch en holistisch leertraject, waarin kennis, interactie en persoonlijke groei samenkomen.

Leerzame ontmoetingen

Onze fysieke bijeenkomsten vormen de kern van jouw leertraject. Waarom zijn ze zo uniek?


  • Interactief Leren: Geen passieve lezingen, maar actieve participatie. Stimuleer discussies en deel ervaringen voor direct toepasbare kennis.
  • Praktijkgericht: Van realiteit naar lesstof. Ontdek de kracht van praktijkvoorbeelden en integreer leefstijl in dagelijkse begeleiding.
  • Peer-to-peer Interactie: Leer niet alleen van ons, maar ook van medebegeleiders. Deel best practices en los uitdagingen samen op.Online leeromgeving

Ontdek de dynamische online leeromgeving van Inclusief Gezond en ontdek waarom het jouw leertraject verrijkt.


  • Toegankelijke Modules: Elk programma heeft een specifieke module. Begeleiders krijgen toegang tot lesmateriaal dat is gekoppeld aan leerdoelen, waardoor verwachtingen en doelen duidelijk zijn.
  • Flexibele Toegang: Altijd en overal beschikbaar. Begeleiders hebben de nodige kennis binnen handbereik, waardoor leren past in hun drukke schema.
  • Ondersteuning & Nazorg: Nazorg na fysieke bijeenkomsten. Begeleiders krijgen hulp en ondersteuning online, zodat de praktijk en theorie naadloos samenkomen.

Advies momenten 

Onze persoonlijke advies momenten zijn ontworpen om begeleiders te helpen in persoonlijke vragen


  • Individueel Advies: Onze docenten bieden persoonlijke begeleiding, waarbij ze inspelen op de specifieke behoeften en uitdagingen van elke begeleider.
  • Praktijkgerichte Toepassing: Tijdens de adviesmomenten vertalen we de geleerde concepten naar praktische toepassingen, waardoor begeleiders direct bruikbare inzichten opdoen.
  • Ruimte voor Vragen: Begeleiders hebben de kans om hun vragen te stellen, zorgen te delen en gericht advies te ontvangen, wat hun zelfvertrouwen in het toepassen van leefstijlondersteuning vergroot.

Wil je samen leren met je eigen collega's

of met begeleiders van andere organisaties?

Met je eigen collega's

(incompany)

- Waar en wanneer het voor jullie uitkomt

- Samen met jouw team (4 - 12 deelnemers)
- Bouw samen aan een leefstijlplan

Met andere begeleiders

(intercompany)

- Vaste startdatums en locaties

- Kleine groepen van max. 10 deelnemers
- Ontmoet gelijkgestemde begeleiders