CooL

Ken jij een cliënt met diabetes, hart- en vaatziekten, of overgewicht? Dan kom je in aanmerking voor het Leefstijlprogramma Coaching op Leefstijl. In de meeste gevallen wordt dit volledig vergoed door de zorgverzekeraar en is het dus helemaal gratis.

In het kort

  • Gericht op verbeteren van gezondheidsvaardigheden
  • Een programma van 2 jaar
  • Zowel groeps- als persoonlijke bijeenkomsten
  • Gekwalificeerde leefstijlcoach met kennis over mensen met een verstandelijke beperking 

Inclusie criteria 

Wil jouw zorginstelling of gemeente de leefstijlproblemen bij mensen met een verstandelijke beperking aanpakken? Naast het CooL programma voor de cliënt is het nodig dat de sociale en professionele omgeving wordt meegenomen. 

Implementatie bij zorginstellingen of gemeenten

Implementatie bij zorginstellingen of gemeenten

Wil jouw zorginstelling of gemeente de leefstijlproblemen bij mensen met een verstandelijke beperking aanpakken? Naast het CooL programma voor de cliënt is het nodig dat de sociale en professionele omgeving wordt meegenomen. Dit noemen wij de implementatie van CooL in de sociale en professionele omgeving. Wij zorgen dat de ouders en begeleiders de tools krijgen om in samenwerking met ons de leefstijl van de cliënt te verbeteren.

Wat kost het?

Het CooL programma wordt voor de cliënt vergoed vanuit de zorgverzekeraar mits hij voldoet aan de voorwaarden. De implementatie van het CooL programma dient apart ingekocht te worden door de gemeente of de zorginstelling.

Doe jij met ons mee?

Spring aan boord. Wij geven mensen met een licht verstandelijke beperking en zwakbegaafdheid een inclusieve plek in de samenleving waar dat nu nog niet vanzelfsprekend is. Wij zijn Inclusief Gezond.